top of page

Welke energie types zijn er van Human Design?

Bijgewerkt op: 5 jun.


Er zijn vier hoofdtypen binnen het Human Design systeem, elk met zijn eigen kenmerken en strategieën:


 1. 70% Generator/ Manifesting Generator: 

 • Generators vormen het grootste deel van de bevolking en hebben een consistente energiestroom.

 • Hun strategie is om te reageren op het leven en situaties in plaats van deze actief te initiëren.

 • Ze gedijen wanneer ze werk doen dat hen echt boeit en energie geeft. 


 1. 8% Manifestor:

 • Manifestors hebben een sterke en onafhankelijke energie.

 • Hun strategie is om te initiëren en actie te ondernemen, maar ze moeten ook anderen op de hoogte stellen van hun plannen.

 • Ze gedijen wanneer ze vrijheid hebben om autonoom te handelen. 


 1. 21% Projector:

 • Projectors hebben de gave om andere mensen te begrijpen en te begeleiden.

 • Hun strategie is om te wachten op een uitnodiging of erkenning voordat ze actie ondernemen.

 • Ze gedijen wanneer ze in situaties zijn waarin hun expertise wordt erkend. 

 1. 1% Reflector:

 • Reflectors zijn zeldzaam en zeer gevoelig voor hun omgeving.

 • Hun strategie is om 28 dagen te wachten voordat ze belangrijke beslissingen nemen, omdat hun energie en persoonlijkheid variabel zijn.

 • Ze gedijen wanneer ze in een omgeving zijn die in harmonie is met hun eigen energie.

 

 

70% Manifesting - Generator / Generator:

 

Over het algemeen zijn Generators mensen die gedreven worden door hun innerlijke levenskracht en de kwaliteit van hun ervaringen. Ze vinden voldoening in het volgen van hun passies en het reageren op wat het leven hen biedt, in plaats van te proberen tegen hun natuur in te handelen. 

Energiebron: Generators hebben een natuurlijke bron van energie die hen in staat stelt om te werken en actief betrokken te zijn bij het leven.Strategie: Hun belangrijkste strategie in het leven is om te reageren. Dit betekent dat ze in plaats van proactief dingen te initiëren, wachten op externe prikkels of kansen voordat ze in actie komen.Werk dat inspireert: Generators gedijen het beste wanneer ze werk doen dat hen echt boeit en energie geeft. Het vinden van iets waar ze gepassioneerd over zijn, helpt hen om hun energie op een productieve manier te kanaliseren. 

Emotionele Autoriteit: Sommige Generators hebben een emotionele autoriteit, wat betekent dat ze beslissingen het beste nemen nadat ze hun emoties hebben laten bezinken en niet impulsief handelen.

 

 

21% Projector: Projectors zijn vaak effectieve leiders, adviseurs en gidsen, maar ze moeten wachten op de juiste erkenning en kansen om hun talenten en inzichten te delen. Het begrijpen van hun strategie en levensdoel kan hen helpen om een vervullend en succesvol leven te leiden. Projectors worden gekenmerkt door hun vermogen om anderen te begrijpen en te begeleiden.  

Gids en Adviseur: Projectors hebben de gave om anderen diepgaand te begrijpen en te adviseren. Ze hebben een scherp inzicht in de behoeften en kwaliteiten van mensen en situaties. 

Wachten op Erkenning: Hun belangrijkste strategie in het leven is om te wachten op een uitnodiging, erkenning of correcte aanvaarding voordat ze actie ondernemen. Dit betekent dat ze niet zomaar ergens binnenstormen, maar wachten tot anderen hun waarde erkennen. 

Energiegevoelig: Projectors hebben vaak beperktere energiereserves dan sommige andere types, dus het is belangrijk voor hen om selectief te zijn in hoe ze hun energie besteden.Levensdoel en Voldoening: Projectors gedijen wanneer ze werken aan projecten en in omgevingen waarin hun expertise wordt erkend en gewaardeerd. Ze vinden voldoening in het helpen van anderen en bijdragen aan grotere doelen.

Benieuwd naar je eigen BLAUWDRUK?

BLAUWDRUK

8% Manifestor: 

Manifestors zijn krachtige initiatiefnemers die in staat zijn om onafhankelijk te handelen en dingen in beweging te zetten. Ze hebben de mogelijkheid om grote dingen te bereiken wanneer ze hun energie en acties op een bewuste manier richten. Het begrijpen van hun strategie kan hen helpen om effectief te communiceren en hun doelen te verwezenlijken. Ze worden gekenmerkt door onafhankelijkheid en het vermogen om te initiëren en actie te ondernemen. 

Onafhankelijk en Initiatiefrijk: Manifestors hebben een sterke en onafhankelijke energie. Ze hebben de kracht om dingen in beweging te zetten en actie te ondernemen zonder afhankelijk te zijn van anderen. 

Initiatiefnemer: Hun belangrijkste strategie in het leven is om te initiëren. Dit betekent dat ze dingen in gang zetten, beslissingen nemen en handelen volgens hun eigen impuls. 

Communicatie met Impact: Manifestors moeten anderen vaak op de hoogte stellen van hun plannen voordat ze actie ondernemen, zodat hun acties niet als verrassend of overweldigend worden ervaren.Onafhankelijkheid en Autonomie: Manifestors gedijen wanneer ze vrijheid en autonomie hebben om hun eigen pad te volgen en hun eigen doelen na te streven.

Reflector:

 

Een Reflector in Human Design is een zeldzaam persoonlijkheidstype dat wordt gekenmerkt door een hoge gevoeligheid voor de omgeving en een variabele energie. Reflectors zijn unieke individuen die de energie van hun omgeving weerspiegelen en een zeer variabele energie hebben. Ze hebben baat bij het nemen van de tijd om beslissingen te overwegen en gedijen in een omgeving die in overeenstemming is met hun eigen energie. Het begrijpen van hun strategie kan hen helpen om evenwicht te vinden en goede beslissingen te nemen.  

Gevoelig voor de Omgeving: Reflectors zijn bijzonder gevoelig voor de energie en invloeden in hun omgeving. Ze fungeren als een soort spiegel en reflecteren de kwaliteit van de omgeving waarin ze zich bevinden. Variabele Energie: Hun energieniveau kan sterk variëren, afhankelijk van de mensen om hen heen en de plaatsen waar ze zich bevinden. Ze kunnen zich ene dag vol energie voelen en de volgende dag uitgeput. Wachten en Bezinnen: De belangrijkste strategie van een Reflector is om te wachten en te observeren voordat ze belangrijke beslissingen nemen. Ze moeten ongeveer 28 dagen de tijd nemen om te bezinnen voordat ze definitieve keuzes maken. Omgevingsharmonie: Reflectors gedijen wanneer ze in een omgeving zijn die in harmonie is met hun eigen energie. Het is essentieel voor hen om zich te omringen met positieve en ondersteunende mensen.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page