top of page

Hoe kom ik weer in alignment - Human Design?

Dit is één van de meest gestelde vragen in mijn inbox op instagram van de mensen die hun blauwdruk hebben gelezen. Ze komen erachter dat ze op veel vlakken uit alignment zijn. Ik dacht, het is tijd om hier een blog over te schrijven. 

In ons drukke en veeleisende leven, Door de alledaagse drukte van ons gezin, werk, sociale verplichtingen en de constante stroom van informatie om ons heen, verliezen we soms het contact met onszelf. Het gevolg is dat we uit alignment raken. Hierdoor komen we in onze not-self terecht. Lees hier wat je not-self is.

Maar hoe vinden we onze weg terug naar alignment? Hier zijn enkele stappen die je kunnen helpen op je reis naar zelfherontdekking en innerlijke balans.

1. Zelfreflectie

Het begint allemaal met bewustwording. Neem de tijd om na te denken over je leven, je keuzes en de richting die je opgaat. Wat zijn je diepste verlangens? Zijn je huidige acties in lijn met je waarden? Maak aantekeningen, schrijf in een dagboek, en geef jezelf de ruimte om eerlijk te zijn over waar je staat.

2. Mindfulness en meditatie

Mindfulness en meditatie zijn krachtige tools om je gedachten tot rust te brengen en in het moment te leven. Ze helpen je om los te laten wat buiten je controle ligt en je te concentreren op het hier en nu. Regelmatig even een momentje van rust en reflecteren wat je nou voelt, kan je helpen je bewust te worden van de signalen van je eigen lichaam.

3. Stel doelen die resoneren

Vaak raken we uit alignment omdat we doelen nastreven die niet echt bij ons passen. Neem de tijd om je doelen opnieuw te evalueren. Zijn ze gebaseerd op jouw eigen waarden en verlangens, of zijn ze gevormd door externe verwachtingen? Dat wat anderen eigenlijk van jou verwachten? Richt je op doelen die resoneren met wie je werkelijk bent en wat bij jou past.

4. Creëer ruimte voor ME-TIME Zelfzorg is geen luxe, maar een noodzaak. Reserveer tijd in je agenda voor dingen die je energie geven. Of het nu gaat om lezen, wandelen in de natuur, sporten of simpelweg ontspannen, zorg ervoor dat je regelmatig tijd neemt voor jezelf, ik heb het niet voor niets als opdracht geschreven in iedere blauwdruk;-).

5. Omring jezelf met positieve dingen

De mensen om ons heen hebben een grote invloed op ons welzijn. Omring jezelf met positieve en ondersteunende mensen die je aanmoedigen om jezelf te zijn. Vermijd relaties en situaties die jou energie kosten, of die je uit alignment brengen.

6. Leer van fouten

Niemand is perfect, en dat hoeft ook niet. Fouten maken is menselijk en biedt waardevolle leermomenten. Sta jezelf toe om fouten te maken en zie ze als kansen om te groeien. Zie ze als feedback op je pad naar alignment.

7. Vier kleine overwinningen

Waardeer kleine successen en vooruitgang. Het zijn deze kleine overwinningen die je laten zien dat je op de goede weg bent. Neem de tijd om ze te vieren en er trots op te zijn.

De weg naar alignment is een continu proces van zelfontdekking en groei. Neem de tijd om jezelf te begrijpen, wees geduldig en wees bereid om aanpassingen te maken als dat nodig is. Op deze manier kun je stap voor stap terugkeren naar een staat van balans en welzijn: In alignment. 

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page