top of page

De 9 centers van je Human Design chart.

In Human Design staan 9 Centers, die elk een essentieel aspect van onze persoonlijkheid en ervaring vertegenwoordigen. Laten we deze centers eens bekijken en ontdekken hoe ze ons leven beïnvloeden. 

1. Het Hoofdcentrum 

Het Hoofdcentrum staat voor inspiratie, intuïtie en richting. Mensen met een gedefinieerd Hoofdcentrum hebben vaak een sterke innerlijke leiding en zijn in staat om diepe inzichten te krijgen. 

2. Het Ajna-centrum

Het Ajna-centrum is verbonden met analyse, denken en mentale processen. Een gedefinieerd Ajna-centrum duidt op helder denken en mentale scherpte, terwijl een open Ajna-centrum kan leiden tot overanalyse en twijfel. 

3. Het Keelcentrum 

Het Keelcentrum staat voor communicatie en expressie. Mensen met een gedefinieerd Keelcentrum hebben vaak een natuurlijk vermogen om hun gedachten en gevoelens uit te drukken, terwijl een open Keelcentrum kan leiden tot communicatieproblemen of het gevoel niet gehoord te worden. 

8. G-centrum

Het G- centrum staat voor instincten, overlevingsinstincten en innerlijke wijsheid. Een gedefinieerd G-centrum duidt op een sterk innerlijk weten en instinctieve besluitvorming, terwijl een open G-centrum kan leiden tot twijfel en onzekerheid.

5. Het Hartcentrum (Ego Center)

Het Hartcentrum vertegenwoordigt liefde, wilskracht en zelfexpressie. Mensen met een gedefinieerd Hartcentrum hebben vaak een sterk gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen, terwijl een open Hartcentrum kan leiden tot behoefte aan externe validatie en erkenning. 

6. Het Solar Plexus Center

Het Solar Plexus centrum staat voor emoties, gevoeligheid en empathie. Een gedefinieerd Solar Plexus centrum duidt op emotionele stabiliteit en veerkracht, terwijl een open Solar Plexus centrum kan leiden tot stemmingswisselingen en emotionele overweldiging. 

7. Het Sacrale Centrum

Het Sacrale Centrum is verbonden met vitaliteit, passie en levensenergie. Mensen met een gedefinieerd Sacraal Centrum hebben vaak een natuurlijk vermogen om te werken en te creëren, terwijl een open Sacraal Centrum kan leiden tot vermoeidheid en uitdagingen bij het vinden van motivatie. 

4. Het Miltcentrum 

Het Miltcentrum is verbonden met intuïtie, gezondheid en welzijn. Een gedefinieerd Miltcentrum duidt op een sterke intuïtie en een gevoel van innerlijke veiligheid, terwijl een open Miltcentrum kan leiden tot angsten en onzekerheden.

9. Het Wortelcentrum

Het Wortelcentrum vertegenwoordigt stress, druk en urgentie. Mensen met een gedefinieerd Wortelcentrum kunnen goed omgaan met stress en deadlines, terwijl een open Wortelcentrum kan leiden tot gevoelens van angst en overweldiging.

 

Conclusie 

De 9 Centers van Human Design bieden een diepgaande kijk op de verschillende aspecten van onze persoonlijkheid en ervaring. Door onze Centers te begrijpen en te omarmen, kunnen we beter inzicht krijgen in onszelf en onze interacties met de wereld om ons heen. Het verkennen van ons Human Design kan ons helpen onze natuurlijke gaven te ontdekken en onze unieke bijdrage aan de wereld te vinden.

Het Ontdekken van Jezelf 

Het verkennen van je eigen Human Design blauwdruk kan je helpen om meer inzicht te krijgen in jezelf, je relaties en je levensdoel. Door je bewust te worden van je unieke energetische blauwdruk, kun je beter begrijpen hoe je het beste kunt functioneren in de wereld en hoe je je potentieel volledig kunt benutten. 

Dus, als je op zoek bent naar een dieper begrip van jezelf en hoe je jouw leven kunt leiden in overeenstemming met wie je werkelijk bent, overweeg dan om je Human Design-chart te berekenen en te verkennen. Het zou je kunnen verrassen welke verborgen schatten je zult ontdekken binnenin jezelf.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page